Prava dišava je osnova čutnosti

Pravilno izbran parfum odlično podpre lepoto in čutnost ženske. Kakšna je razlika med toaletno vodo, parfumsko vodo in parfumom in kako izbrati najboljšo dišavo za vas?

Razlika je predvsem v koncentraciji dišečih snovi. Parfum jih vsebuje največ 15-30 % in zaradi tega ima najdaljšo vzdržljivost. Nanašamo ga na mesta, kjer utripa kri, torej za uši, na notranjo stran zapestja, komolce ipd. Parfumska voda ima nižjo koncentracijo kot parfum, ampak je močnejša kot toaletna voda, vsebuje približno 8-15 % esenc. Najkrajšo dobo vzdrži toaletna voda, ki vsebuje le 3-5 % esenc, tako da jo moramo nanašati večkrat na dan. Če si želite dišati čim dlje, uporabljajte tako imenovano plastitev vonja.

To pomeni, da boste uporabljali več pripravkov iste znamke in iste serije (gel za prhanje, mleko za telo, deodorant, toaletno vodo ipd.). Pazite na uporabo več različnih dišav naenkrat, lahko se zmešajo in pride do disharmonije, ki lahko povzroči neprijeten občutek. Pazite tudi na zamenjavo parfumov, če niste izprali dišečih oblačil. Dišava, ki je ostala v puloverju, se ne ujema z dišavo za drugačno priložnost.

Vsak parfum je sestavljen iz tako imenovane piramide, ki vsebuje zgornje note, bazne note in srčne note.

  • Zgornje note: Vonj parfuma v zgornjih notah je prvo, kar boste vohali po uporabi parfuma. Večinoma je svež, cveten in saden.
  • Bazne note: V drugi fazi se vonj razvije in na površino začenjajo prodirati začinjene sestavine.
  • Srčne note:  Srčne note dišeče piramide predstavljajo to, kar ostane na koži najdlje in jih večinoma sestavljajo lesni vonji.

Danes več ne uporabljamo parfumov izdelanih iz enega cveta kot v času naših prababic. Parfumi so večinoma mešani iz esenc, pridobljenih iz cvetov, sadja, začimb in dragocenega lesa. Dišave lahko v grobem razdelimo na skupine po sestavinah, ki prevladujejo. V vsaki skupini zagotovo najdete cvetne sestavine. Potem je že odvisno od vašega okusa, če si boste priljubili orientalno začinjene ali le sveže, sadne, cvetne, športne, elegantne ali vodne sestavine. Široko ponudbo najdete v spletni trgovini notino.si, kjer lahko izbirate med stotinami svetovno znanih blagovnih znamk luksuznih parfumov.

Parfumi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja