Očarljiva je lahko vsaka ženska

Nega za kozo in lasje

Očarljiva je lahko vsaka ženska. Zadostuje ji, ko svoje prednosti, ki ji jih je podarila narava, pametno poudari. Olepšavo zelo olajša dekorativna kozmetika, ki je danes že dostopna v najrazličnejših izpeljavah. Če si želite poudariti svoje ustnice, podaljšati vaše trepalnice ali povzdigniti lepoto vaših oči, boste na trgu našli široko ponudbo senčil za oči različnih barv, maskar, šmink, navadnih in tekočih pudrov.

Nega za kožo

Osnovo lepega videza predstavlja pravilna in redna nega kože. Prvi korak k zdravi in lepi koži predstavlja njeno čiščenje. Dobro je, če uporabljate čistilne kreme, emulzije, mleka, geli in vode. Pripravki so namenjeni za odstranjevanje make-upa, ampak tudi navadnih površinskih nečistoč, znoja in kožne maščobe. Lahko jih torej uporabljate tudi v primeru, če se ne ličite. Za suho kožo so najbolj primerna čistilna mleka in kreme, za mastno potem geli. Če kože skrbno ne čistite, učinkovite snovi, ki jih vsebujejo kreme, težko prodirajo v kožo in se popolnoma ne izkoriščajo. Niti najboljša krema potem ne prinese pričakovanih učinkov.

Naslednji pomemben korak je pravilno toniranje, ki pomaga pri dokončnem čiščenju kože, odstranjevanju ostankov nečistoč in čistilnega pripravka. Hkrati osveži in uravnoteži pH vaše kože. Čistilne vode za mastno kožo za nameček zmanjšujejo vidnost razširjenih por. Za suho kožo so primerne čistilne vode brez alkohola.

Tretji korak predstavlja uporaba dnevnih in nočnih krem. Kreme delujejo kot zaščita pred škodljivimi zunanjimi vplivi, vključno z nečistočami zraka in UV sevanjem. Zato naj bi bila tudi mastna koža oskrbljena z lahko kremo ali emulzijo. Nočna krema vsebuje množico hranilnih snovi, ki med spanjem lahko nenehno prodirajo v kožo in ji dodajajo vitalnost. Pri uporabi kreme za obraz jo postopoma nanašamo od spodaj navzgor in potem vstran. Kremo nanašamo tudi na vrat.

Pomembno je, da ne pozabite na kožo v okolici oči, ki je tudi vredna vaše pozornosti. Primerno je uporabljati kreme in gele, ki so posebno narejene za nego okolice oči. Takšne kreme in geli zagotavljajo popolno zaščito nežne kože v okolici oči, njeno vlago in prehrano. Pripravki v obliki gela so za odpravljanje oteklin in utrujenosti bolj učinkoviti, če jih pustimo pred uporabo ohladiti v hladilniku. Ob nanašanju pripravka vedno skrbimo, da ne pride v oko, izpustimo veke in okolico trepalnic. Nanašamo zelo nežno od zunanjega do notranjega kotička očesa in rahlo tapkamo.

Nega za lase

Vsaka ženska je rada ponosna na svoje lase. Kako doseči lepe, sijoče in zdrave lase? Skrivnost se skriva v pravilni negi. Za umivanje las so primerni šamponi, ki vsebujejo obnovitveni kompleks. Za nego proti razcepljenim konicam uporabljajte izdelke z naravnimi snovmi, ki vam dodajajo vlago: na primer aloe vera, glicerol, pantenol, svila in pšenični proteini. Te snovi vežejo vlago znotraj lasnih vlaken in ustvarjajo zaščitno plast okoli vsakega lasa posebej. Lasje so sijoči in na lasišču se ne pojavlja prhljaj.

Samo umivanje pa vam v primeru dolgih las ne bo zadostovalo. Enkrat na teden je dobro uporabiti masko in po vsakem umivanjnu balzam. Potrebe razcepljenih konic so različne in odvisne od dolžine in kakovosti las. Pri koreninah ni treba pretiravati nego, medtem ko konicam moramo dodajati bogato prehrano.

Za maksimalno nego za lase priporočamo pravilno masažo lasišča, ki prekrvavi kožo in spodbudi žleze lojnice, ki skrbijo za zdravo rast las. Ta proces še več podpirajo posebni pripravki za nego lasišča.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja